Reisverslag Mexico 2013 PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 10 oktober 2013 17:00

Mexico, begrensd door de Verenigde Staten, Guatemala en Belize. Bezocht in de zomer van 2013. Klik op lees meer voor het gehele artikel.

 

Mexico, een land dat ongeveer 47 keer groter is dan Nederland. Onmogelijk in een korte reis te bevatten. Dit reisverslag gaat dan ook over slechts een deel van dit immens grote land: Yucatan. Dit schiereiland is het meest toegankelijke deel van het land voor toeristen. Het kent vele facetten. Van toeristische steden als Cancun tot het moderne wereldwonder Chitzen Itza. Een kleine greep uit de must see"s

Cancun

Vlakbij Cancun is het voor de regio belangrijke vliegveld Cancun Airport. Een logisch aankomstpunt van de ongeveer 9 uur durende vliegreis vanaf Amsterdam. Er is een grote kans op een tussenstop in Cuba op de heenvlucht.

Cancun zelf heeft zich ontwikkelt tot een grote toeristenstad. Met een grote hotelzone met redelijk wat hoogbouw. Het is erg gericht op toeristen uit de Verenigde Staten. Het kent grote shoppingmalls met de bekende toeristenprullaria.

 

Playa del Carmen

In tegenstelling tot het grote en drukke Cancun kent het op ongeveer een uur verder rijden gelegen Playa del Carmen geen hoogbouw. De sfeer is gemoedelijker en rustiger. Er komen minder Amerikaanse toeristen en meer Europese toeristen en is daarom een prima uitvalbasis voor een goede vakantie.

Playa del Carmen heeft een centrum dat voornamelijk bestaat uit de Quinta Avenida. Een langwerpige straat met daaraan winkels en horeca. De sfeer is er, in tegenstelling tot Cancun, wat meer relaxt. Absolute aanrader is de Coco Bongo, een combinatie van disco en theater. Naast bekende hippe nummers komen er veel klassiekers voorbij, met dansacts van levensechte lookalikes. Onder andere Michael Jackson en Madonna. Daarnaast komt Spiderman ook nog even langszweven. De goedkoopste tickets zijn aan de deur te verkrijgen. Kopen bij een verkoper die bij het hotel langskomt, is altijd duurder.

Mexico en Tequila is een rotsvaste combinatie. Aan de Quinta Avenida zit een grote Tequilawinkel met een klein museum. Een van de must see's in Playa del Carmen.

 

Tulum

Tulum is zeker qua ruïnes niet het hoogtepunt van Yucatan. Toch is dit een interessante bestemming vanwege de ligging aan de zee. Direct naast de ruïnes is een kleiner strand te vinden. Een groter strand is iets verder lopen ook binnen bereik en een aanrader.  

Chitzen Itza

Een van de zeven nieuwe wereldwonderen naast onder andere Machu Picchu, Taj Mahal en de Chinese muur is Chitzen Itza. Een Maya stad die meer dan genoeg historie herbergt. Publiekstrekker is de bekende piramide El Castillo. Daarnaast zijn er nog vele grote en minder grote bouwwerken te bezichtigen. Ook de balspeelpaats is een bijzondere arena met bijbehorende bijzondere tradities.


Sian ka'an

De Oostvaardersplassen van Mexico, of misschien is dat nog wat te weinig eer voor dit inmense natuurgebied. Wie geluk heeft kan hier Dolfijnen, schildpadden, krokodillen, zeekoeien en verschillende vogelsoorten spotten. Tevens zijn er de mogelijkheden om te snorkelen in een koraalrifgebied.

 

Coba

Coba is ook weer zo'n Maya stad die het bezoeken waard is. Deze stad heeft de hoogste piramide van Yucatan. Welgeteld 42 meter torent deze kolos boven de Mexicaanse jungle uit. Een verschil met het Chitzen Itza complex is dat de ruïnes wat meer begroeid zijn in vergelijking met Chitzen Itza.

 

Isla Holbox

Een uitstapje naar het eiland Isla Holbox betekent het echte zon zee en strand gevoel in de Cariben. Op dit eiland wordt bijna enkel gereden met golfkarretjes, een perfecte manier om dit eiland te verkennen. Een relaxte sfeer te proeven en het echte vakantiegevoel te beleven. Onderweg valt nog het een en ander aan natuurschoon te bewonderen, in dit gebied zijn er veel vogels.

 

Mexico, een aanrader

De conclusie mag zijn dat een bestemming naar Mexico alle mogelijkheden biedt, natuur, cultuur, historie en de Caribische sfeer. Een vakantiebestemming bij uitstek.