Reisverslag Italië 2015 PDF Afdrukken E-mail
woensdag, 25 november 2015 11:42

Italië, omringt door de Middellandse en Adriatische Zee en grenzend aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Kent een grote historie. Verslag van een twaalfdaagse reis. klik op lees meer voor het gehele artikel.

Dag 1: Napoli
Vanaf Schiphol start een reis naar Italië, land van pizza en wijn maar ook het land van eeuwenoude cultuur en historie. Het begin van een rondreis met de start in Napoli tot aan uiteindelijk Venetië.

Na een voorspoedige vlucht naar het vliegveld van Napoli, gaat de reis meteen van start. Met een bus maken we een rondtocht door Napoli. We krijgen een korte indruk van deze rauwe stad. We stoppen aan de kust. Hier hebben we een mooi uitzicht over de baai en de Vesuvius vulkaan. Hierna vertrekken we naar een hotel buiten Napoli voor diner en overnachting.

 

Dag 2: Pompeii, Montecassino
Op de eerste volledige dag is de eerste bestemming Pompeii. We bekijken de historische opgravingen van de Romeinse ruïne stad die lang geleden is bedolven onder as na een uitbarsting van de Vesuvius.

Na de middag gaat de reis verder in de richting van het klooster van Montecassino. Me maken een uitgebreide tour door dit klooster waarna we op weg gaan naar het hotel in de richting van Rome, wat de uitvalsbasis voor de komende twee nachten is.

 

Dag 3: Rome
Vandaag staat een lange dag in Rome op de planning. Allereerst een stuk met de bus. Daarna het laatste deel met de metro. We stappen het metro station uit en het eerste wat we zien: het beroemde Colosseum . Na een kop koffie tegenover het Colosseum begint een wandeling langs onder andere het Forum Romanum. Het monument en de Trevifontein. Na de middag brengen we een bezoek aan Vaticaanstad waar we na toch even wachten naar binnen kunnen voor een bezoek aan de Sint Pieter en het uitzichtpunt op de koepel. Na het avondeten (met muziek) een avondtour per bus waarna de terugweg naar het hotel wordt ingezet

 

Dag 4: Orvieto
Vandaag op het programma: een bezoek aan Orvieto. Met de kabelbaan gaan we naar de top. Orvieto ligt op een 300 meter hoog bergplateau. We bezoeken eerst de Duomo. Waarbij een realistisch beeld van Christus en mooie fresco’s een bezoek waard zijn.

Daarna is het tijd voor een stadswandeling. Rond drie uur dalen we weer af naar het dal met de kabelbaan. Volgende stop: het hotel in Perugia. Er is nog even de tijd om te relaxen aan het zwembad. De enige keer deze reis.

 

Dag 5: Santa Maria Degli Angeli, Assisi
De volgende stop is Santa Maria Degli Angeli waar we de Duomo bezoeken. Kenmerkend voor deze duomo is dat het een kleinere kapel omsluit. Na dit bezoek gaan we naar het vlakbij gelegen Assisi waar we de Basilica di San Francisco di Assisi bezoeken.

Na het uitgebreide bezoek wandelen we naar het restaurant voor de lunch. Daarna is het tijd voor nog een wandeling door Assisi. We beklimmen de berg naar de ruines. Vanaf daar een mooi uitzicht over Assisi.

Daarna zetten we koers in de richting van het ietwat gedateerde hotel in Montecatini. Deze stad is niet heel spectaculair. Maar toch interessant om even te bekijken.

 

Dag 6 Florence
Op deze dag staat Florence op het programma. Een van de vele hoogtepunten van de reis. Ook hier reizen we een stuk met de metro. Allereerst bezoeken we een kerk waarna we een stadswandeling maken. Na de middag beklimmen we de toren naast de grote Dom vanwaar we een mooi uitzicht over Florence hebben. Helaas is er geen tijd meer om de Dom zelf te beklimmen en de spectaculaire fresco aan de binnenkant te zien.

Wanneer we weer op straatniveau staan gaan we naar de bebouwde brug Ponte Vechio. Een must see bij een bezoek aan Florence.

 

Dag 7: Pisa, Lucca
De scheve toren van Pisa, wie kent dit bekende bouwwerk niet? We brengen een bezoek aan dit complex waarnaast de toren een dom en een doopkapel staan. Bij de laatste kun je rond elk heel en half uur de enorme galm horen van een medewerker. Een aanrader om even mee te pakken. Hoewel de meeste toeristen alleen de scheve toren bekijken, gaan wij nog per toeristentrein door Pisa.  Het meest in het oog springend is het waterfront langs de rivier de Arno. Na deze rondrit vertrekken we naar Lucca.

Lucca, oude vestingstad verkennen we per fiets. We zien onder andere een toren waar bomen op groeien en een plein in de vorm van een amfitheater. Wat het vroeger ook was. Slechts de vorm van de bebouwing herinnert hieraan. Torre Guinigi is gebouwd door de familie Guinigi. De kenmerkende bomen zijn gepland bovenop de toren als symbool van wedergeboorte.

Na het stadsbezoek vertrekken we naar het hotel dit keer aan de kust. In een kroeg zien we Nederland verliezen van IJsland.

 

Dag 8:Cinque Terre
Met de bus vertrekken we naar La Specia. Daarna gaan we verder met de veerboot via Portovenere langs de tegen de rotswanden gelegen dorpen van de Cinque Terre. We bezoeken er twee. Terug gaan we per trein naar La Specia en weer met de bus naar hetzelfde hotel aan de kust.

 

Dag 9 Gardameer
Vandaag staat het Gardameer op het programma. We komen aan in Sirmione. Het schiereiland aan de zuidkant van het meer. Eerst maken we een (hobbelige) vaartocht langs het schiereiland. Na de lunch verkennen we het schiereiland met het oude kasteel.


Dag 10: Verona
Op deze dag staat Verona gepland. We maken een stadswandeling waarbij we onder andere langs het amfitheater en het balkon van Romeo en Juliette lopen.

Na het bezoek aan de stad rijden we de heuvels rond Verona in naar een uitzichtpunt. Hier hebben we een goed uitzicht over de stad.

 

Dag 11: Venetië
De reis begint op zijn einde te lopen. Maar eerst nog een hoogtepunt: Venetië. Allereerst  weer een stuk met de bus. Daarna per boot naar het voor Venetië gelegen Burano  Als eerste springt de scheve kerktoren in het oog.  Het is vergeleken bij Venetië zelf een rustig eiland met veel mooi gekleurde huizen. Een aanrader om te bekijken.

Hierna gaan we verder per boot naar Venetië.  Tijd voor een wandeling, eerst in de richting van de Canal Grande. Uiteraard kan een gondelvaart door de grachten niet ontbreken.  Ook het San Marcoplein en  de brug der zuchten zijn logische spots.

Een leuke manier om Venetië te zien is via de watertaxi. Als slotstuk maken we een rondtocht via de Canal Grande en enige kanalen. Daarna gaan we per boot terug richting de bus.

 

Dag 12
Na een enerverende rondreis door Italië zit een kennismaking met dit land erop.  Vanaf vliegveld San Marco vertrekken we weer naar Nederland.