Reisverslag Macedonië 2016 PDF Afdrukken E-mail
woensdag, 15 februari 2017 11:01

Macedonië, omringt door Kosovo, Servië, Bulgarije, Griekenland en Albanië. Een kennismaking met dit sinds 1991 bestaande land.

 

Klik op lees meer voor het gehele artikel.Dag 1

Een rondreis door Macedonië start met de vlucht naar het vliegveld van Ohrid vanaf Schiphol. Aangekomen op het vliegveld aldaar vertrekken we per bus naar hotel Mizu. Wanneer de koffers uitgepakt zijn, is het tijd voor een wandeling door Ohrid. We lopen onder andere langs het amfitheater, kerk en bekende kerk aan het Ohridmeer.

Het diner is in een restaurant buiten Ohrid aan het meer van Ohrid

Dag 2

Op deze eerste volledige dag in Macedonië brengen we een bezoek aan het Sveti Naum klooster. Ook brengen we een bezoek aan bronnen van en aan het Ohridmeer. Dit doen we per roeiboot. Na de lunch vertrekken we weer naar Ohrid.

Dag 3

Vandaag laten we Ohrid achter ons en vertrekken we naar Bitola. Daar aangekomen bezoeken we het museum of Bitola. Hier valt van alles te zien over de geschiedenis van de regio. Bijvoorbeeld ook oude wapens. Na dit museumbezoek drinken we koffie op een terras waarna we een wandeling door het centrum maken. Na een lunch in een restaurant in het centrum brengen we een bezoek aan de historische opgravingen van Heraklea. We eindigen de dag in het mooie hotel Popova Kula.

Dag 4

We brengen in de ochtend een bezoek aan de opgravingen van Stobi. Daarna gaan we naar een wijnproducent. Voor een rondleiding en proeverij.

Later in de middag gaan we naar een bergbeek waar locals komen voor een duik. Een mooie plek. S’avonds krijgen we een rondleiding in het wijngedeelte van het hotel Popova Kula.

Dag 5

Vandaag gaan we naar de stad Strumica. Hier lopen we door het centrum en drinken we koffie op een terras.

Na het bezoek aan Strumica bezoeken we de kloosters Vadioca en Veleusa.

Het diner is dit keer bij een Macedonische boer. Laatste stop voorafgaand aan het hotel is een kleine waterval.

Aan het einde van de dag gaan we naar het prachtige hotel Aurora in Berovo, met vijf sterren verreweg het meest luxueuze hotel van de hele reis.

De mooi gelegen infinity pool verdient absoluut een duik, wat we dan ook zeker doen.

Dag 6

Met pijn in het hart en te snel voor het gevoel vertrekken we bij het mooie hotel Aurora. De reis gaat weer verder, namelijk naar de hoofdstad Skopje. Daar aangekomen bezoeken we een het museum of the city of Skopje. In het museum is goed te zien hoe de stad heeft geleden onder de aardbeving in 1963. Na dit bezoek maken we een wandeling door de stad. We komen langs het museum van moeder Theresa, dat net op dat moment gesloten is. Na de lunch in het centrum bezoeken we nog een museum. Wat hier het meeste opvalt, het lekt.

Na aankomst in het hotel besluiten we om het avondeten te nuttigen in het centrum van Skopje, mede omdat er in het hotel weinig te verkrijgen is.

Dag 7

Het is tijd voor de laatste reis etappe. Onderweg naar de eindbestemming Ohrid. We brengen een bezoek aan het ST. Jovan Bigorski Klooster. Na de lunch in een bergdorp bezoeken we nog een klooster eenmaal aangekomen in Ohrid is het tijd voor een duik in het zwembad na de lange reis. De afsluiting van de reis vind plaats in een restaurant buiten Ohrid aan het meer.

Na nog een aantal relaxte dagen in Macedonië, is het dan weer tijd voor de terugvlucht naar Nederland. Tot zover een goede kennismaking met dit land.